Klassisk musik

Symfoniorkesteret – Trio Chalumeau

Jeg blev som 16-årig optaget på Det Fynske Musikkonservatorium i 1986 med klarinet som hovedfag, og blev som 20-årig ansat som klarinettist i Odense Symfoniorkester i 1990, og har derfor arbejdet med klassisk musik det meste af mit liv.

odense koncerthus m orkester

Symfoniorkesteret:

I symfoniorkesteret laver vi mange forskellige slags koncerter, og vi har en del aktiviteter som de fleste nok slet ikke er klar over. Vores kerne område er at spille symfoniske koncerter, ofte med internationale dirigenter og solister. Vi spiller også mange populær koncerter, og koncerter for børn og unge, laver opera produktioner, spiller kirkekoncerter, vi har en kammermusik-serie, spiller til specielle arrangementer, vi laver ledelses kurser med orkesteret som værktøj, vi laver adskillige CD indspilninger hvert år og turnerer af og til i udlandet m.m.

Nedenfor er der nogle uddrag fra fire af vores koncerter i Odense koncerthus :

1)  Mozarts klarinet koncert 2. sats med mig selv som solist, fra vores “No Stress” koncerter, hvor orkesteret sidder i en cirkelformation og publikum ligger ned inde midt i orkesteret.

 

2) Brahms 4. symfoni, 1. sats fra en typisk koncertaften.

 

3) Tjajkovskij violinkoncert 2. + 3. sats fra en typisk abonnements koncert torsdag/fredag aften.

 

4) Schumanns 1. Symfoni, 3. sats, hvor vi i ugen efter koncerterne indspillede hele værket på CD.

 

5) Bernstein On the Town 1. sats, fra åbningskoncerten på Carl Nielsen international klarinet konkurrence og festival 2013.

 

I orkesteret har vi gennem årene indspillet omkring to hylde meter CD’ er med meget forskellig symfonisk musik. Se mere på orkesterets hjemmeside www.odensesymfoni.dk  mht. informationer om vores koncerter, indspilninger og andre aktiviteter.

Vi har også sjove koncerter indimellem, som denne med Bent Fabricius Bjerre, frisk og vital som 90 årig ! Her er det et lille indslag med Olsen-banden.

olsenbanden foto2

 

 

Trio Chalumeau:

Jeg har også været medlem af en klarinet trio i 20 år nemlig Trio Chalumeau.

foto(16)

Vi har gennem årene spillet en lang række koncerter både herhjemme og i udlandet og indspillet tre CD’ er ; to med musik af Mozart for 3 bassethorn, som er en slags stor klarinet, og vores seneste indspilning er J.S.Bach’s berømte Goldberg Variationer i et velfungerende arrangement for klarinet, bassethorn og basklarinet af Jesper Jørgensen.

        foto(13)

Det er et skønt værk startende med en aria og efterfulgt af 30 variationer.
Nedenfor er der tre udvalgte tracks fra Goldberg Variationerne.

Goldberg Variation track 2

Goldberg Variation track 13

 Goldberg Variation track 16

 

Man har mulighed for at købe CD´en på www.helikonrecords.dk