Bryggeriet

HumlepraXis nyder den luksus af være etableret i helt nyrenoverede lokaler, der nærmest er skræddersyet til udstyret. Alle overflader er nemme at rengøre, epoxy belægning  på gulvet, hvor der også er en meget praktisk afløbsrist gulvet, der er udsugning og gulv-varme.

Bryggeri er baseret på 3 x 200 liters Blichmann gryder. Gryderne står smart på rustfrie stålstativer med gasblus og monteret med hjul . Der mæskes i den midterste gryde, koges i gryden til venstre og den højre gryde rummer eftergydnings-vandet.

3 x blichmann

Malten mæskes

DSC01260

Nedenfor ses urten der koges med humle.

urtkogningen

 

Nedkølings-processen af urten, som pumpes fra gryden gennem en pladekøler og direkte over i gærtanken, ses her

køleprocessen

HumlepraXis råder pt over 3 x 240 liters gærtanke fra tyske Speidel.
Gærtankene har kølekapper, da det er afgørende at holde den korrekte temperatur under gæringsprocessen.

foto 1(2)

Efter endt gæring skal øllet flaskes, hvilket foregår med dette smarte tappe-apparat  og en solid kapsel-påsætter. Denne opstilling er en smule interimistisk, men fungerer vældig fint.

flaskningsopsætning

Der skal etiketter på alle flasker. Min gode ingeniør-ven har opgraderet min etikettemaskine, der ellers bare var født med et simpelt håndsving.
Nu er den betjent med en fodpedal og kører etiketten på flasken automatisk.

etikette maskine

Øllet skal karbonere og modne på flaskerne i ca 4 uger.

foto 5

I sidste ende handler det om af få noget godt i glasset, og for nogle er det simpelthen lykke i flydende form…..

foto(1)